Over ons

Hooverkamp is in 2008 opgericht als leverancier van ICT-oplossingen voor ziekenhuizen in Nederland. Eind 2011 hebben we de strategische keuze gemaakt om ons te gaan richten op het leveren van business consultancy aan ondernemingen waarbij kwaliteit- en risicobeheersing dé bepalende succesfactor is. Succes wordt daarmee geen ‘toevalstreffer’ maar het resultaat van het systematisch bezig zijn met de kernbegrippen ‘agility’ (snel en adequaat kunnen inspelen op veranderingen); ‘decisiveness’ (kwaliteit van besluitvorming) en ‘compliancy’ (voldoen aan wet- en regelgeving). Het uiteindelijk doel is kansen te benutten, risico’s te beheersen en maatschappelijk verbonden te zijn. Om managers hierbij te ondersteunen heeft Hooverkamp de managementapplicatie bManager ontwikkeld. 

Passie voor ondernemen:

bManager

Onze passie voor ondernemen en de feedback van klanten en relaties zijn gebruikt als input bij de ontwikkeling van bManager. Het resultaat is een unieke tool die organisaties vooruit helpt.

Samen

Een topprestatie leveren gaat niet alleen. Daar heb je het juiste team professionals voor nodig. Hooverkamp heeft een netwerk van specialisten die ieder op hun vakgebied ingezet worden.

Vernieuwend

Hooverkamp is steeds op zoek naar nieuwe, unieke toepassingen van bewezen methoden en technieken. Uitgangspunt daarbij is dat innovatie onze klant daadwerkelijk toegevoegde waarde moet bieden.

Ondernemend

Ondernemen zit in onze genen. We denken steeds vanuit de onderneming, wat er gedaan moet worden om succes te creëren. Daarbij alle facetten van ondernemen in ogenschouw nemend.

Performance

Wij zijn van mening dat verbetering van organisaties start met het transparant en inzichtelijk maken van de eigen performance. bManager ondersteunt dit met een barometer.

Missie
Hooverkamp wil (h)erkend worden als aanbieder van hoogwaardige (business) consultancy die organisaties ondersteunt om op gestructureerde wijze bezig te zijn met kwaliteit- en risicobeheersing. Voor ons zijn ‘klantgedreven’, ‘resultaatgericht’ en ‘omgevingsbewust’ het uitgangspunt in de relatie tussen klant, medewerkers en Hooverkamp zelf. Als dienstverlener zijn we onderscheidend door de hoge score op ‘organisatiefit’ en kennis/ervaring. We hebben een groot netwerk dat bestaat uit door de wol geverfde business consultants met tenminste 10 jaar relevante werkervaring.

Hooverkamp heeft een focus op de navolgende branches:
• Olie- en Gas
• Gezondheidzorg
• Zakelijke Dienstverlening

Deze branche focus heeft - naast kennis/ervaring bij de consultants - als voordeel dat veel content al standaard in het systeem aanwezig is (besturingsmodel, bedrijfsprocessen, wet- en regelgeving). De implementatie is daardoor relatief eenvoudig en heeft een korte terugverdienperiode.

Visie
Succes is geen toevalstreffer voor organisaties die gestructureerd en methodisch aan verbetering werken. Doortastend leiderschap, met oog voor organisatieprocessen én de wereld waarin we leven, laat je grip houden op kritieke succesfactoren en draagt bij aan een positieve reputatie. Die combinatie houdt je in koppositie.